Kronen en bruggen

U bent welkom bij TTL van Berkel

Een kroon is een tand of kies van porselein en/of metaal dat precies past over een afgeslepen tand of kies. De kroon zit vastgelijmd/gesegmenteerd op de tand of kies. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug en is niet van een echte tand of kies te onderscheiden. Kronen worden in de meeste gevallen gemaakt van porselein versterkt met metaal van binnen. Tegenwoordig wordt vaak een modernere methode gekozen door het metaal te vervangen door kunststof, deze schijnt minder door, is esthetischer, goedkoper en sterker.

Behandeling voor een kroon of kronen
De behandeling voor een kroon verloopt in een aantal stappen. U heeft minimaal 5 werkdagen nodig om de behandeling van een kroon af te ronden. Deze tandarts behandeling geschiedt onder plaatselijke verdoving. In de eerste fase wordt een deel van de tand of kies afgeslepen. Vervolgens wordt door de tandarts een afdruk van uw gebit gemaakt. Hierin wordt later in een tandtechnisch laboratorium gips gegoten. Zo ontstaat een gipsmodel, waarop uw kroon wordt gemaakt.

Bruggen
Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen. Een brug bestaat uit twee of meer kronen, die op de pijlers passen en een brugtussendeel (dummy).

Behandeling kronen en/of bruggen in Tilburg
Wenst u meer informatie over kronen en/of bruggen, de bijbehorende kosten, wat er bij de behandeling komt kijken, etc. etc.? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 013 59 04 151

Schrijf hier in en maak een afspraak