Jarenlang plezier van een schoon
en goed verzorg kunstgebit!

U bent welkom bij TTL van Berkel

Doe het kunstgebit, in ieder geval de onderprothese, ’s nachts uit. Het inhouden van de prothese kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies, waardoor het bot van de onderkaak gaat slinken. Het gevolg is dat het kunstgebit niet goed meer past en gaat irriteren.

  • Laat uw kunstgebit minstens om de twee jaar controleren door uw tandarts of tandprotheticus. Zij kunnen ervoor zorgen dat de pasvorm en het draagcomfort van uw kunstgebit zo lang mogelijk optimaal blijven.
  • Met de jaren verandert het lichaam. Vervang uw prothese daarom na vijf tot maximaal acht jaar.
  • Masseer uw kaken onder de prothese regelmatig met een zachte borstel en tandpasta, bijvoorbeeld Emoform Nieuwe Formule (bevat namelijk geen fluor).
  • Ga voor reparaties of beschadigingen aan uw gebits-prothese altijd naar uw tandarts of tandprotheticus. Ook als u klachten heeft die veroorzaakt worden door de gebitsprothese (zoals ontstekingen of pijn) is het verstandig om deze professionals te raadplegen.
  • Borstel uw prothese dagelijks schoon boven een wasbak die gevuld is met water. Zo voorkomt u beschadigingen als uw prothese uit uw handen glipt. Bovendien is de Ecosym Gebitsbox ideaal om de prothese erin schoon te spoelen.
  • De levensduur en het uiterlijk van een kunstgebit worden negatief beinvloed door het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en schurende producten.

Informeer eens bij uw tandarts of bij ons.
Tevens kunt u bij ons GRATIS proefmonsters verkrijgen voor uw gebitsprothese.

Schrijf hier in en maak een afspraak